Soalan Lazim Yang Sering Kami Terima (FAQ)

Ketahui jawapan untuk pertanyaan lazim di bawah ini, atau kemukakan soalan anda kepada kami dengan menghubungi kami.

Di manakah perabot ini dihasilkan?

Perabot kami adalah hasil buatan tangan semua pihak syarikat Pallet Garage Malaysia. Penghasilan perabot kami yang luar biasa dan unik ini adalah 100% custom made bertempat di Shah Alam, Selangor.

Saya sangat teruja dan tak sabar tunggu perabot saya siap. Berapa lama masa yang diperlukan untuk membuat perabot saya?

Proses penyiapan perabot bergantung kepada kesibukan syarikat kami pada masa itu. Secara amnya, proses penyiapan adalah antara 10 hingga 21 hari (Ini adalah jumlah masa yang diperlukan untuk menghasilkan perabot khusus anda dan tidak termasuk penghantaran dan penghantaran). Ia juga bergantung kepada saiz dan kuantiti perabot mengikut pesanan yang telah dipersetujui.

Berapakah kos penghantaran?

Kos penghantaran adalah percuma bagi seluruh kawasan Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya.

Adakah pihak syarikat akan menghubungi saya untuk membuat janji temu sebelum membuat penghantaran?

Ya, sudah semestinya. Pihak syarikat akan menghubungi anda sebaik sahaja perabot anda siap untuk membuat temu janji penghantaran. Waktu penghantaran kami biasanya dilakukan pada hari Isnin hingga Sabtu (9 pagi hingga 5 petang).

Adakah pihak syarikat akan bantu membuang perabot lama saya?

Tidak. Kami memohon maaf kerana kami tidak dapat membuang perabot lama untuk anda. Kami mengesyorkan anda menunggu terlebih dahulu sebelum membuang perabot lama anda sehinggalah perabot baru anda selamat dihantar kepada anda.

Bolehkah saya mahu mempercepatkan penghantaran?

Bergantung kepada kuantiti serta saiz perabot yang anda telah tempah, kami akan cuba sehabis baik untuk menyiapkan tempahan perabot anda dalam tempoh yang telah dijanjikan agar proses penghantaran boleh dipercepatkan dengan segera.

Apa yang perlu saya lakukan sekiranya perabot saya rosak semasa penghantaran?

Kami sentiasa memastikan tempahan perabot anda dihantar dalam keadaan yang sempurna, namun kadang-kala perkara di luar jangkaan kami berlaku ketika proses penghantaran. Pihak kami juga sentiasa memeriksa keadaan perabot sebelum dan selepas penghantaran. Sebarang kerosakan akan diselesaikan oleh pihak kami dengan segera. Sila ambil gambar sebagai bukti berlakunya kerosakan.

Bagaimana jika saiz perabot saya tidak sesuai dengan rumah atau bangunan saya?

Kami mengesyorkan anda mengukur terlebih dahulu ruang anda sebelum membuat pesanan. Penting untuk memastikan perabot anda sesuai untuk diletakkan di ruang yang anda inginkan dan di mana-mana pintu, lorong, selekoh sempit atau lif yang harus dilalui untuk sampai ke tempat anda.

Bolehkah saya mengubah pesanan saya yang telah dibuat?

Kami membenarkan pengubahsuaian dilakukan hanya dalam masa 48 jam dari pesanan yang telah anda buat tanpa apa-apa bayaran atau denda. Kami sentiasa memulakan proses pembuatannya dengan cepat, jadi pastikan anda memaklumkan kepada kami dengan kadar segera melalui e-mel atau boleh hubungi kami terus. Pengubahsuaian yang diminta selepas 48 jam pesanan dibuat akan dikenakan bayaran sebanyak 10%.

Apakah tempoh jaminan yang ditawarkan?

Kami menawarkan jaminan selama satu tahun untuk sebarang pembaikan, kecacatan atau kerosakan berlaku pada masa akan datang.

Berminat Nak Request Perabot Pallet Custom?

Contact Kami Sekarang Untuk Order!

Sama ada Komersial dan Persendirian, Kami Pakar Dalam Seni Pembuatan Perabot Kayu Pallet

Call Kami Terus :

(+60) 17-731-1360

Whatsapp sekarang
Nak tanya apa-apa? Whatsapp kami
Hai, Assalamualaikum.. Ada apa-apa pertanyaan? Nak tempah perabot? Nak order custom?
Whatsapp kami sekarang!